Delegált
Az átregisztráció
Grátisz
.hu domain áthozatala
Teljes hozzáféréssel
NS1, NS2, NS3 biztosítása
Domain
Új regisztráció
3.000 Ft / év
.com, .net, .eu, stb.
Mely 1 évre érvényes
NS1, NS2, NS3 biztosítása
Domain
Új .hu regisztráció
3.000 Ft / 2 év
.hu regisztrálása
Mely 2 évre érvényes
NS1, NS2, NS3 biztosítása
ONLINE ellenőrizheti és
REGISZTRÁLHATJA
a kiválasztott DOMAINJÁT

már 3.000 Ft / év-től

Gyakran intézett kérdések

Webhoszting témakörben:

A szerverek mennyire terheltek?
Szervereink terheltségét folyamatosan figyeljük, a rendszer átlagos terheltsége mindig 5-10% alatt van.
Van-e napi adatmentés?
Igen, napi mentés készül a teljes tárterületről, levelezésről, és az adatbázisról, amelyet megtalál az FTP-n a backup könyvtárban, így Ön is könnyedén archiválhatja adatait!
Elérhetőek-e külföldről a honlapok?
Igen.
Milyen megbízhatósággal érhető el a szerver?
Szerverünk 99,9%-ban elérhető. Az esetleges fennakadást rendkívüli karbantartások, hosszabb áramszünetek és egyéb kikerülhetetlen események (vis major) jelenthetik. A folyamatos felügyelettel mindent megteszünk, hogy ezek a kieséseket minimálizáljuk.
Egy tárhelyhez lehetséges több domaint is hozzárendelni?
Igen, a domainneveket egy tárhelyre irányíthatjuk.
Milyen e-mail címet válasszak?
A legtöbben az info@sajatdomain.hu vagy sajatdomain@sajatdomain.hu felépítésű E-mail címeket választják, ez azonban rossz beidegződés és a kéretlen levelek elkerülése végett célszerű nem ilyen felépítésű email címet választani. Javasoljuk pl. az iroda@sajatdomain.hu vagy keresztnev@sajatdomain.hu felépítésű email címek használatát.
Mi az az E-mail alias?
Egy email postafiókhoz több email cím is tartozhat. Így például, ha egy cégnél a megrendelésekkel foglalkozó munkatársat Nagy Istvánnak hívják, akkor a nagy.istvan@cegnev.hu email címhez egy aliast is hozzá lehet rendelni és a rendeles@cegnev.hu email címre érkező levelek is a nagy.istvan@cegnev.hu postafiókba fognak megérkezni.
Minden esetben kell levelezőkliens (levelezőprogram) is?
Nem. A webmailes levelezést használva bármikor, bárhonnan meg lehet nézni, illetve küldeni is.
Hogyan tudom használni a webes levelező felületet?
http://sajatdomain.hu/webmail/ címen tud bejelentkezni a saját e-mail címével és jelszavával a webes levelező felületre.
Hogyan tudom E-mailfiókomhoz tartozó jelszavamat megkapni/változtatni?
A domainnév beregisztrálását követően a megrendelt E-mailcímek elérési adatait is megküldjük. A már élő domainek esetben változtatás, vagy új E-mailcím kérésekor, kérjük küldjön levelet a info@andromedium.hu E-mail címre.
Hol találom a honlapom látogatási statisztikáját?
A statisztika megtekinthető a http://sajatdomain.hu/stat/ oldalon, igény szerint felhasználói név és jelszó megadásával.
Eltűnt, lenullázódott, nem találom a statisztikám!
Az FTP-n található "stat" könyvtárat ne törölje, mert így elvész (lenullázódik) az oldalhoz tartozó statisztika.
Domain átregisztrálása esetén van-e leállás, időkiesés?
A domain átregisztrálása 12-48 órán belül megtörténik, ilyen esetekben igyekszünk az ügyfelek érdekeit és kéréseit figyelembe venni, miszerint a regisztrációs folyamat megkezdése előtt létrehozzuk az összes beállítást (ftp, mail cimek, adatbázis) lehetőséget biztosítunk saját aldomain adásával az oldal feltöltésének tesztelésére. Amennyiben minden beállítás megtörtént indítjuk a kérelmet, s így kiesés nélkül üzemel az új tárhelyen az adott domain.
Milyen PHP és MySQL verziók futnak a szerveren?
Szerverünkön igyekszünk mindig a legújabb stabil PHP5 változatot üzemeltetni, MySQL esetén szintén a legújabb stabil 5-ös verziót használhatják ügyfeleink.
Hogyan lehet megrendelni a webhosting szolgáltatást?
Tárhely megrendelését a "webhoszting szerződés"-t és "webhoszting megrendelőlapot"-ot kitöltve és aláírva, számunkra visszajuttatva (személyesen, E-mailben, faxon) teheti meg.
Milyen fizetési lehetőségek vannak?
Előreutalás, átutalás, kp. Minden esetben a megrendelésben megadott adatok alapján kiállítjuk és küldjük a számlát. Az összeg beérkezésétől számított általában 24 órán belül, kérésre 1-2 órán belül e-mailben megküldjük a hozzáféréseket. További költségek nem terhelik az ügyfelet, (nincs ügyintézői, gyorsított eljárásért fizetendő díj)
Domain témakörben:

Mi az a domain?
A domain (ejtsd: domén) internetes cím, egy egyedi internetes azonosító. A honlap azonosítója, amelynek formátuma: www.sajatdomain.hu, ha magyarországi nevekről beszélünk.
Hogyan válasszak domain nevet?
Legcélszerűbb úgy választani, hogy minél könnyebben megjegyezhető legyen a webcímünk és azonosítson is minket. Amennyiben a cégünk a TothSzerviz Bt. és tevékenységünk a szórakoztató elektronikai eszközök javítása, akkor célszerű a tothszerviz.hu vagy a videoszerviz.hu, tvszerviz.hu címek közül választanunk. Mindenképp sikeresebb lesz honlapunk, ha egy rövid címet választunk. Azonban nagyon rövid - ügyfelek által kevésbé ismert - mozaikszavakat ne válasszunk. Lehetőség szerint a domain írás és kiejtési módja egyezzen meg. Ha egy olyan nevet választunk, amely mégis másképp van leírva, mint, ahogy kiejtjük regisztráljuk be mindkét változatot, mert könnyen járhatunk úgy, hogy a nevünk párját más bejegyzi és teljesen eltérő tartalmat indít rajta.
Honnan tudhatom, hogy egy domain név szabad-e még?
Az, hogy beütjük a böngészőbe a domain-t és tartalom nem jelenik meg még nem jelenti azt, hogy a domain szabad. A .hu domain nevekről legpontosabb információt a domain.hu címen kaphatunk, vagy használhatja az oldalunkon található domain ellenőrzőt.
Az általam kiszemelt domain foglalt, de tartalom nincs rajta, mit tegyek?
Számos nevet használói értékesítési célzattal jegyeztek be, elképzelhető, hogy az Ön által választottat is. Forduljon hozzánk és ingyenes szolgáltatásunk keretében segítünk 'kinyomozni', hogy miért nincs tartalom a honlapon és eladási szándéka van-e a jelenlegi tulajdonosnak. Ha a domain az Ön által tulajdonolt védjeggyel azonos, akkor is érdemes hozzánk fordulnia, mert vannak jogi lehetőségek, amellyel a nevet megszerezheti.
Kell-e tartalomnak tartoznia egy domainhez?
Nem. Egy webcímet későbbi felhasználás céljából is 'levédhetünk'. Azonban a .hu domain tartományra vonatkozóan más a szabályozás! A .hu címekre azonnali használat van előírva, de elegendő, ha a domainhez akár egyetlen E-mail cím is tartozik, mert ez is használatnak minősül.
Mi szabályozza a .hu domain nevek igénylését?
A mindenkor érvényes Domain Regisztrációs Szabályzat, ami a domain.hu oldalon található meg.
Milyen a szabályos domain név?
A domain név legalább 2 karakterből állhat. A névben használhatók a latin abc betui (a-z), a numerikus karakterek (0-9), valamint a kötőjel (-). A név elején és végén nem állhat kötőjel, és egymást követő két kötőjel sem fordulhat elő. Nem választható olyan domain név, amely jogellenes, megbotránkozást, félelmet keltő vagy megtévesztő. Magyarországi települések neveit csak a helyi önkormányzat, országneveket (magyarul, angolul és saját nyelven) pedig kizárólag az adott ország állami képviselete választhatja. (az ékezetes karakterekkel kapcsolatosan másik kérdésben foglalkozunk)
Lehet-e ékezet a domain nevekben?
Igen, a .hu, a .com és a .net webcímek tartalmazhatnak ékezetes karaktereket is. Egy szabványosított eljárásak köszönhetően 2004-től már a domain nevekben használhatóak ékezetes karakterek is. A szabvány kódrendszer segítségével a legtöbb böngésző már képes az ékezetes webcímekhez tartozó honlapokat megjeleníteni, azonban néhány régebbi böngésző (pl. Internet Exploler 6.x) erre még nem képes. Valamint számítani kell arra, hogy a külföldi felhasználók billentyűzetén nincsenek ékezetes karakterek, így számukra ezen címek beírása nehézséget okozhat, ezért csak ékezetes címen nem célszerű honlapot működtetni, ha külföldi látogatókra is számítunk.
Van egy ékezet nélküli webcímem, bejegyeztessem az ékezetes változatát?
Javasoljuk, hogy mielőbb intézkedjen a név ékezetes változatának bejegyzése érdekében, amíg más nem foglalja le azt Ön elől, mert visszaszerezni már szinte lehetetlen, vagy nagyon sokba kerülhet, ha az ékezetes név tulajdonosa információt szerez az Ön kiszolgáltatottságáról.
Honnan tudom, hogy az adott szó, amelyet domainként szeretnék jegyezni, védjegy-e?
Mind a hazai védjegy adatbázis Publikus Iparjogvédelmi Adatbázis Család (PIPACS) mind az európai védjegy adatbázis (regisztráció nélkül) szabadon kutatható!
Nyilvánosak-e a domain nevek tulajdonosának adatai?
Igen. Egy-egy domain kezelőjének lekérdezésére van lehetőség. A domain kezelője a nevét, elérhetőségét, E-mail címét köteles megadni a nyilvántartás során. Az adatok titkosítására - az email címen kívül - nincs lehetőség.
Személynévvel azonos .hu domaint lehet regisztrálni?
A személynevek védelmére a .hu domain nyilvántartója, az ISZT különösen nagy figyelmet szentel, a személyiségi jogok érdekében. A magánszemélyek a nevükkel azonos domain nevet (pl. Nagy István esetén a NagyIstvan.hu-t) egyszerű regisztrációs kérelem formájában igényelhetik. Néhány olyan eset is lehet, amikor másik személy kérheti az adott domain nevet. Ilyen, ha pl. a Nagy István kiskorú és ezért a törvényes képviselője kéri a domain nevet. Ehhez egy kérelem benyújtása szükséges a regisztráció alkalmával. Hasonló módon kérheti egy örökös az elhunyt nevével azonos cím bejegyzését.
Hogyan történik egy .hu domain átiratása más személy/szervezet részére?
A .hu domain nevek átiratását (igénylő változását) a domain regisztrátora tudja kezdeményezni a .hu domaintér nyilvántartását végző szervezetnél, az Internet Szolgáltatók Tanácsánál (ISZT). Az ISZT számára a domain regisztrátornak be kell nyújtani a domainre vonatkozó szabályos lemondást, amelynek a hitelességét a lemondó félnek igazolnia kell. Ez cégek esetén az aláírási címpéldányt jelenti, magánszemély lemondása esetén két tanú ellenjegyzését. Az új kezelőnek a domain regisztrációra vonatkozóan delegálási szerződést (igénylőlapot) kell kitöltenie és aláírnia, amelyet a regisztrátornak a módosítási kérelem benyújtásakor szintén csatolnia kell. Tehát egy átiratáshoz az alábbi 3 dokumentum szükséges: lemondó nyilatkozat, igénylő lap, a lemondó fél aláírását igazoló dokumentum.
Egy tárhelyhez lehetséges több domaint is hozzárendelni?
Igen, a domainneveket egy tárhelyre irányíthatjuk.
Mennyi ideig tart egy .hu domain név regisztrációja?
A .hu domain név regisztrációja a megrendelést követően kikerül a www.domain.hu két hetes várólistájára. A 15-16. munknapon napon válik bejegyzetté, és innentől kezdve válik elérhetővé az interneten.
Milyen esetben kérhető a .hu domain név prioritásos regisztrációja?
Ha az igényelt domain név betűről betűre megegyezik az igénylő cégnevével, valamint ha a domain név bejegyzett védjegy, és ezt lajstromszámmal is igazolható, akkor a domain név regisztrációja kb. 1-3 munkanap alatt megtörténik.
Rádió témakörben:

Mi az a SHOUTcast?
A SHOUTcast a winamp által kifejlesztett rádió szerver szoftver. Célja hogy a DJ, a szerverre sugározza az adást, és a SHOUTcast szórja szét a hallgatók között.
Mi az ICEcast?
Az ICEcast egy nyílt forráskódú (Open Source) alkalmazás, mely a SHOUTcast helyettesítésére szolgál, céljait tekinve megegyezik vele. Moduláris felépítésű, s így több harmadik fél által készített (3rd party) alkalmazással is bővíthető.
Mi az Auto DJ?
Az Auto DJ az egy olyan alkalmazás a SHOUTcasthoz, ami automatikusan átveszi a DJ szerepét, ha az otthoni sugárzás megszűnik. Ezzel biztosítható, hogy az adás soha ne álljon le.
Mire jó az Auto DJ tárhely?
Erre a tárhelyre lehet feltölteni a zenéket, melyeket az Auto DJ lejátszik, miután átvette az adáskészítő szerepét.
Honnan tudom letölteni a Winamp plugint?
A SHOUTcast oldaláról elérhető, vagy letöltéseink közt megtalálja!
Mi az aldomain amit biztosítanak?
Minden szerverünkhöz biztosítunk egy radiomneve.andromedium.hu aldomaint, így a hallgatóknak nem kell egy bonyolult IP címet megjegyezniük.
Használhatok-e saját domaint a rádióm eléréséhez?
Természetesen. Amennyiben már van bejegyzett domain neve, segítünk a beállításokban, hogy tudja használni. Vagy ha még nincs saját domain neve, akkor be is regisztrálhat nálunk egy új domain nevet!
Hogy legalizáljam internetes rádióm?
Az on-line rádiót, ha szükséges azaz jogdíj köteles műsor- és zeneszámok sugárzása esetén az Artisjus.hu és a MAHASZ.hu szervezeteknél lehet bejelenteni.